inici

                                                          

 

 

                         


Fa ja alguns anys, en el llunyà curs 1983-84, dos professors de l'escola l'Esperança de Barón de Viver, Jesús Santiago y Trinidad Castellví, van posar il·lusió i esforç al servei d'un projecte: crear un grup de teatre. En un principi, que algú es dediqui a promocionar i dirigir un grup de teatre a Barón de Viver pot semblar una cosa extraordinària. Si, a més, el grup continua amb el pas dels anys, el fet pot ser considerat històric.
 

 

Pensat amb l'objectiu d'oferir als alumnes d'aquesta escola una formació dins l'àmbit teatral, el projecte es fa realitat, i l'obra amb la que comencen és "LOS ARBOLES MUEREN DE PIE", De Alejandro Casona.Des del primer moment van adoptar el nom de JACARANDÁ, en referència a l'arbre d'aquest nom que forma part de l'obra de Casona mencionada 
 

Com si es tractés d'aquest element de la natura, el grup ha anat creixent. La seva trajectòria, sempre marcada amb la renovació, inclou més de quaranta muntatges, en la majoria dels quals es fa un homenatge a autors castellans del segle XX. Però no són les úniques que el grup Jacarandà ha portat a escena. També s'han atrevit amb William Shakespeare, i van oferir en català EL SOMNI D`UNA NIT D'ESTIU".

 Els cartells dels diferents muntatges és digna d'elogi. Tots emmarcats, decoren diferents recintes de l'escola. Els primers, així com el logotip del grup, van ser realitzats per Jordi Labanda, ex-alumne de l'escola i avui en dia famós dissenyador. Altres van ser dissenyats per diferents components del grup.
 

Les primeres representacions es feien pels veïns del barri, en el ja desaparegut centre cívic. Més endevant s'oferien al pati de l'escola, on es van arribar a muntar espectaculars  escenaris, tots ells realitzats pels mateix grup, sota la direcció del professor Santiago.

A l'any 1997, l'escola decideix fer una sala d'actes, remodelant alguns dels seus recintes. Des de llavors JACARANDA té teatre propi, tot un luxe!. En ell se senten "a casa", però també els agrada acudir a representar en "La Colmena ",de Santa Coloma de Gramenet, d'on són molts dels alumnes de la escola. També han actuat en el Teatre Sagarra ,també de Santa Coloma, i en el Taller de teatre Sant Jordi del barri del Congres. En aquest últim, han participat en diverses convocatòries de la"Mostra internacional de teatre jove", que s'organitza cada any, aconseguint algun dels premis que s'atorguen.

El percentatge d'alumnes interessats a formar part del grup de teatre és molt gran, el viver ha proporcionat algun professional, com Xavier Ripoll. encara que en realitat la veritable finalitat no és dedicar-se al teatre,sinó , passar-ho bé, estar en un bon ambient, i fer alguna cosa divertida,després de tantes hores de classe. En el curs actual 2005-06 JACARANDA segueix endavant. El professor Santiago està jubilat però Trini encara està al peu del canó. En alguna ocasió, també han col·laborat altres profes de l'escola com ,Ferran Elias, Mónica Vidal,  Jesús Abenza, Ricardo Andueza, Juán José Bailo, ex alumnes, mares d'alumnes i altres persones que sempre tindran JACARANDA com una mica seu. Entre tots, pensaran la pròxima obra, buscaran, i fins i tot confeccionaran vestuaris, escenaris, efectes de llums, sons, i qualsevol altra cosa que sigui necessària per a aixecar de nou el teló.

       
 


 

                                                                                                                                                           inici